20 октомври 2022

Превентивна активност на ПО Шуто Оризари

Вчера (19.10.) полициски службеници од Полициското одделение Шуто Оризари во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, односно Канцеларијата за развој на полицијата реализираа едукативна работилница со ученици од прва и втора година од СУГС “Шаип Јусуфи“ во населбата Шуто Оризари во Скопје.

Работилницата беше посветена на “Препознавање и реагирање на говор на омраза на социјалните мрежи“, со оглед дека младите се најзастапени корисници на интернет. Учениците беа запознаени со начините и механизмите за препознавање и превенирање на ваквите социо-девијантни појави.