08 октомври 2022

Превентивни активности во Битола и Прилеп за заштита од џебни кражби

Денеска (08.10.2022) Секторот за внатрешни работи Битола, Отсек за превенција за превенција и полициските станици Битола и Прилеп заедно со портпаролот на СВР Битола во градските пазари во Битола и Прилеп спроведоа превентивни активности за заштита од џебни кражби под мотото „Заедно до поголема сигурност“.

На граѓаните, посебно повозрасните, покрај практични совети во врска со начините и постапките кои треба да се преземат во насока на поголема заштита од сторители на џебни кражби, им беа поделени и летоци со едукативна содржина.