20 септември 2022

Едукативна работилница на СВР Велес

Полициски службеници од Отсекот за превенција при Секторот за внатрешни работи Велес, денеска (20.09.) во соработка со полициски службеници од Отсек за недозволена трговија со дроги, психотропни супстанци и оружје при криминалистичката полиција во СВР Велес, реализираа едукативна работилница со учениците од Средно економско училиште „Јовче Тесличков“ во Велес.

Тема на работилница беше посветена на превенција од дрога, алкохол и насилство помеѓу младите. Притоа, преку едукативно информирање на младите им беа укажани законските, социјалните, но и здравствените опасности што овие девијантни поведенија ги носат со себе. Едукативната работилница имаше за цел поконкретно запознавање на учениците со зависностите од дрога и од алкохол, за реперкусиите од истите, како и превентивните мерки за заштита што им стојат на располагање на младите.