09 август 2022

Работен состанок на Отсек за превенција Куманово во рамки на кампањата „Безбедно лето 2022"

Во рамки на превентивната кампања „Безбедно лето 2022“, Отсекот за превенција при СВР Куманово денеска оддржа работен состанок во просториите на Општина Куманово со претставници од општината како и инспекциски служби на општината, Државен пазарен инспекторат, Агенција за храна и ветеринарство, Јавно претпријатие „Пазариште“ и Јавно претпријатие „Паркинг“

На средбата беше разговарано за меѓусебна соработка помеѓу институциите со цел ослободување на сообраќајни јавни површини- тротоари од диви продавачи на земјоделски и други производи, како и отстранување на хаварисани и паркирани возила на улици и тротоари кои се во непосредна близина на зелен пазар.


На состанокот беа донесени конкретни мерки кои ќе се реализираат во наредниот период.