24 јули 2022

Превентивна активност „Безбедно лето 2022" на СВР Битола, и Полициската станица Ресен и РСБСП СВР Битола, заедно со Полициската станица Ресен

СВР Битола, заедно со Полициската станица Ресен, Отсекот за превенција при СВР Битола во соработка со Републичкиот совет за безбедност на патниот сообраќај реализираа превентивна активност во рамките на кампањата на МВР „Безбедно лето" и „Вози одморен'' - кампања на РСБСП во централното подрачје на Ресен и во туристичката населба Претор . На возачите им беа поделени флаери со едукативни содржини.
Превентивните активности на СВР Битола продолжуваат и во наредниот период.