07 јули 2022

Безбедно лето: Превентивни активности на СВР Скопје со претставници на угостителски објекти

Во рамки на кампањата „Безбедно лето“ на 05.07.2022 во салата за состаноци во Полициската станица Гази Баба полициски службеници од Одделението за превенција при СВР Скопје и други организациони единици од СВР Скопје одржаа средба со сопствениците на угостителски објекти во Скопје.


На средбата беше разговарано за јакнењето на комуникацијата и соработката помеѓу полицијата и угостителските објекти и целосно почитување на законските одредби поврзани со забрана за присуство на малолетници после 24 часот и точење на алкохол на овие лица, придржување на пропишаните норми за дозволена гласност и елиминирање на зголемена бучавост и гласна музика, целосно придржување до работното време и до другите одредби од Законот за угостителската дејност.


Основна цел на овие превентивни активности се подигање на свеста на граѓаните, зајакнување на довербата и соработката меѓу полицијата и граѓаните и градење партнерство.


Активностите во рамки на кампањата „Безбедно лето“ ќе продолжат во текот на наредниот период.