23 јуни 2022

47 санкции за мотоциклисти на подрачје на СВР Велес


Денеска 23.06.2022, во периодот од 12 до 18 часот, полициски службеници на СВР Велес спроведоа акциска контрола за прекршоци што ги прават мотоциклисти, во која вкупно биле откриени и санкционирани 47 прекршоци (27-Велес, 13-Кавадарци, 7-Неготино). Најголемиот број од прекршоците (33) се однесувале на некористење на заштитна кацига.

Апелираме до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и заеднички да придонесеме за побезбедни патишта.