22 јуни 2022

Кривична пријава за бесправно градење


СВР Скопје-Единица за економски и компјутерски криминал поднесе кривична пријава против А.А. (61) од Скопје за сторено кривично дело ,,Бесправно градење" по чл.244-а од КЗ, затоа што пријавениот започнал со градежни активности на парцела во општина Гази Баба, без да поседува Одобрение за градење издадено од надлежен орган во согласност со чл.56 ст.1 од Законот за градење.