18 февруари 2022

Kрводарителска акција на вработените во СВР Куманово

 

 Согласно годишниот план на МВР за 2022 година, денеска  во периодот од 09.00 до 15.00 часот во  СВР Куманово е спроведена редовна  крводарителска акција на вработените во СВР Куманово. Оваа крводарителска акција е прва по ред, од планираните три за оваа година, во која се собрани  41  крвна единица. Инаку,  минатата недела беше спроведена и крводарителска акција на подрачјето на Крива Паланка  во која крв дарувале 27 полициски службеници. За потсетување, во СВР Куманово во 2021  година биле собрани 110 крвни единици.