09 декември 2021

Стратегија за вклучување и комуникација со заедницата


Министерството за внатрешни работи во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје изработи Стратегија за вклучување и комуникација со заедницата, која се спроведува во периодот 2020-2022 година. На денешниот ден на превенцијата- 9 декември, го промовираме и видео материјалот кој е изработен во склоп на активностите на МВР кое продолжува со градењето на довербата меѓу полицијата и граѓаните.