14 мај 2021

Работна средба на министерот Спасовски со деканот на Факултетот за безбедност Никола Дујовски

 

Денеска, министерот за внатрешни работи  Оливер Спасовски оствари средба со деканот на Факултетот за безбедност  проф. д-р Никола Дујовски и заедно направија увид во тековните градежни активности на објекти на факултетот, за чие што реновирање се издвоени 1.535.845 денари, средства обезбедени од Буџетот на Министерството за образование и наука и Универзитетот „Свети Климент Охридски“ од Битола. Министерот Спасовски и деканот Дујовски изразија задоволство од досегашниот тек на градежните активности и динамиката на нивна реализација, со очекување дека истите  би  завршиле до крајот на месец мај. Во изминатите неколку години факултетот инвестираше вкупно 8.540.691 денари на капитални инвестиции во реконструкција и реновирање на објектите на факултетот, со што значително се подобрија условите за работа и студирање.

Во рамки на посетата министерот Спасовски и деканот Дујовски со своите најблиски соработници остварија и работна средба на која стана збор за јакнење  и  надоградување на досегашната соработка меѓу МВР и Факултетот за безбедност, размена на искуства и спроведување за различни видови на обуки, за  потребите на студентите на факултетот и за полициските службеници. И двете страни се согласија дека ваквиот концепт на учење ќе помогне во поддршката и зајакнувањето на капацитетите на Министерството за внатрешни работи, во реформирање на системите и процесите и, секако, на ефективно исполнување на зацртаните цели и подобрување на резултатите.

На крајот од средбата Министерот Спасовски во знак на исклучителната соработка,  а по повод 7 мај Денот на полицијата, на проф. д-р Никола Дујовски декан на Факултетот за безбедност  му  додели  Плакета за особен придонес во промоцијата на професионализмот во Министерството за внатрешни работи.