03 мај 2021

105 санкции за пребрзо возење на територија на СВР Штип


Денеска (03.05.2021) во времето од 10.00 до 16.00 часот на подрачјето на СВР Штип е спроведена засилена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуват возило со брзина поголема од пропишаната.За време на контролата се санкционирани 105 возачи кои возеле побрзо од дозволеното, од кои 70 прекршоци од возачи кои ја пречекориле брзината надвор од населено место и 35 во населено место.

Откриени се и 21 друг вид на прекршоци.