03 мај 2021

49 прекршувања на забраната за движење, 260 санкции за неносење маска (Видео)

 Од 21.00 часот (02.05.2021) до 05.00 часот (03.05.2021) констатирано е дека 49 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (02/03.05.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 260 прекршоци.  

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.