15 јануари 2021

Спасовски: Посветеноста на полициските службеници придонесе за намален број инциденти и пријави за новогодишните празници.

 

„Работевме многу во делот на превенција уште пред празниците, како и за време на празниците. Задоволни сме затоа што овие празници поминаа со најмалку пријави за нарушување на редот и безбедноста. Постоеше голема опасност од големи прослави, но граѓаните беа на висина на задачата. Благодарен сум на граѓаните што ги почитуваат мерките, иако имавме санкции за поединци, но постапувањето на МВР во однос на справување со ширење на заразата се неселективни и нема место во државата, ако некој не почитувал мерки, да не сме реагирале. И очекувањата на граѓаните се такви, да работиме транспарентно и неселективно.“- изјави Спасовски.