16 декември 2020

Средба на министерот Спасовски со претставници на EuropeAid за поддршка на реформите за реорганизација на државната управа

 

Денеска во Министерството за внатрешни работи министерот за внатрешни работи  Оливер Спасовски, држвната секретарка Магдалена Несторовска и претставници на Министерството, одржаа состанок со претставници на EuropeAid, со цел запознавање со ИПА проектот „Реорганизација на државната управа“, кој треба да резултира со поддршка на реформите во Министерството за внатрешни работи. Претставниците на проектот - главниот експерт за државна реорганизација Александрс Антоновс и тим лидерот Слаѓана Тасева, после спроведената  хоризонталната функционална анализа на сите институции, ги презентираа своите наоди и видувања за планот за имплементација на оваа реформа.

Министерот Спасовски изрази подготвеност за соработка на Министерството и сите организациони единици со претставниците на EuropeAid ИПА проектот, за поддршка на реформите на државна управа.