10 декември 2020

Средба на министерот Спасовски со претставници на Ловечката федерација

 Денеска во Министерството за внатрешни работи се одржа средба помеѓу министерот за внатрешни работи  Оливер Спасовски и претседателот на Ловечката федерација, Влатко Алексовски и заменик претседателот на федерацијата, Марјан Даскаловски.

На средбата се разговараше за можните предизвици  и насоки во делот за измена на законот за оружје, со единствена  цел да се поедностави постапката на граѓаните, за стекнување со право за добивање на ловечко оружје.

Министерот Спасовски и претставниците на ловечката федерација, изразија добра волја за олеснување на процедурата за добивање  дозвола за ловечко оружје, како и продлабочување на соработката и решавање на сите предизвици и проблеми и во наредниот период .