14 октомври 2020

Средба на министерот Спасовски со амбасадорот на Кралството Холандија Н.Е. Дирк Јан Коп


Денеска во Министерството за внатрешни работи на Република Северна Македонија се одржа средба помеѓу министерот за внатрешни работи на Република Северна Македонија Оливер Спасовски и амбасадорот на Кралството Холандија Н.Е. Дирк Јан Коп.

На средбата беше потенцирана соработката меѓу двете земји во борбата против тероризмот и активностите за дерадикализација на борци повратници од странските боишта. Посебен акцент беше ставен на важноста од продлабочување на соработката на полето на борбата против компјутерскиот криминал, во кое Кралството Холандија е лидер во светот и претставува репер за успешна борба против овој вид на криминал, кој претставува современа глобална закана.