07 октомври 2020

Средба на министерот Спасовски со Постојаната претставничка на Канцеларијата на УНДП во Скопје, г-ѓа Сахакјан

 

Денеска во  Министерството за внатрешни работи на Република Северна Македонија, се одржа работен состанок меѓу  министерот  за внатрешни работи Оливер Спасовски и Постојаната претставничка на Канцеларијата на УНДП во Скопје, г-ѓа Нарине Сахакјан.
 На работниот состанокот  на кој покрај министерот Спасовски присуствуваа и директорот на Бирото за јавна Бебедност  Сашо Тасевски и заменик директорот на БЈБ , Бесир Деари беа разгледани тековните проекти кои министерството ги остварува со Канцеларијата на УНДП во Скопје од областа на унапредување на националните практики за мало и лесно оружје, и  од страна на Постојаната претставничка г-ѓа.Сахакјан  уште еднаш беше потврдена поддршката  за имплементација на втората фаза од проектот како и можноста за идна соработка помеѓу двете страни во областа на нелегалната миграција.