25 јуни 2020

Соопштение 25.06.2020

Во текот на изминатото деноноќие (24/25.06.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија на 366 лица им се издадени решенија за изолација, а 125 лица потпишале изјави за самоизолација. Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката . 

 Исто така по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се   643 прекршоци.