14 јануари 2020

Mинистерот за внатрешни работи Наќе Чулев оствари средба со шефот на Мисијата на ОБСЕ амбасадор Клеменс Која

 Денеска, министерот за внатрешни работи Наќе Чулев оствари средба со шефот на Мисијата на ОБСЕ амбасадор Клеменс Која. На средбата, амбасадорот Која беше запознат со заложбите на министерството за внатрешни работи за организирањето фер и демократски избори и активностите на полицијата во таа насока.

Министерот Чулев побара поддршка од ОБСЕ Мисијата особено за одржувањето обуки за новите полициски службеници кои за прв пат во својата служба ќе се соочат со работни задачи поврзани со изборниот процес. Двајцата соговорници договорија континуирана комуникација и интензивирање на меѓусебната соработка со цел успешна имплементација на активностите поврзани со претстојните парламентарни избори.