Вести

10 јануари 2020

Назначени 12 раководители и 12 дополнителни заменици раководители

 Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев, дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Славјанка Петровска, заменикот министер за внатрешни работи Агим Нухиу и директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски денеска одржаа работен состанок со раководителите и  дополнителните раководители кои се назначени согласно член 44 од Законот за Влада на Република Северна Македонија.

Министерот Чулев и дополнителниот заменик министер Петровска потенцираа дека законите мора да се почитуваат и да се исполни основната цел, покрај стандардните за гарантирање на јавниот ред и мир, а тоа е организирањето на мирни, фер и демократски избори на 12 април. Чулев и Петровска ја потенцираа добрата меѓусебна соработка и посочија дека таквата соработка треба да биде пример и за другите раководители, кои мора да соработуваат во интерес на граѓаните. МВР е специфично министерство кое не дозволува импровизации и хиерархијата мора да се почитува и оттука, во своето постапување, сите полициски службеници и вработени се должни да постапуваат согласно законските одредби.

 

НОВИ РАКОВОДИТЕЛИ И ДОПОЛНИТЕЛНИ ЗАМЕНИЦИ РАКОВОДИТЕЛИ

1. ИЛИЈА МИЛЕСКИ – се именува на работно место НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ОХРИД во Биро за јавна безбедност

САШО СМИЛЕСКИ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – ОХРИД во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

2. АЛЕКСАНДАР НИКОЛОВ – се именува на работно место НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ШТИП во Биро за јавна безбедност

МАРЈАН КОЦЕВ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – ШТИП во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

3. АНДРЕЈ ВАСИЛЕВСКИ – се именува на работно место НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ БИТОЛА во Биро за јавна безбедност

СЛАВКО ЈОВАНОВСКИ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – БИТОЛА во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

4. ТРАЈЧЕ ГЕОРГИОСКИ – се именува на работно место НАЧАЛНИК на ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ПРИЛЕП во СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ БИТОЛА во Биро за јавна безбедност

ИГОР КАРАВИЛОСКИ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НАЧАЛНИК на ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – ПРИЛЕП во СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – БИТОЛА во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

5. ИГОР АНГЕЛОВСКИ – се именува на работно место НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ВЕЛЕС во Биро за јавна безбедност

ЗЛАТЕ ЈАНЕВСКИ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – ВЕЛЕС во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

6. ВАСИЛ ТОДОРОВ – се именува на работно место НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ СТРУМИЦА во Биро за јавна безбедност

ТАНЧО ПРОЈКОВСКИ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – СТРУМИЦА во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

7. ФИЛИП ФИЛИПОВСКИ – се именува на работно место ПОМОШНИК НА МИНИСТЕРОТ НА ОДДЕЛ ЗА ВНАТРЕШНА КОНТРОЛА, КРИМИНАЛИСТИЧКИ ИСТРАГИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ СТАНДАРДИ

ДЕЈАН АНДОНОВ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НА ПОМОШНИКОТ на МИНИСТЕРОТ на ОДДЕЛ ЗА ВНАТРЕШНА КОНТРОЛА, КРИМИНАЛИСТИЧКИ ИСТРАГИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ СТАНДАРДИ

8. САШКО ЗЕНГОВСКИ – се именува на работно место НАЧАЛНИК НА ОДДЕЛ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ПОЛИЦИСКИ ОПЕРАЦИИ во Биро за јавна безбедност

БРАНКО ТРАЈАНОВСКИ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НАЧАЛНИК на ОДДЕЛ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ПОЛИЦИСКИ ОПЕРАЦИИ во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

9. ИВИЦА БИСОВСКИ – се именува на работно место КОМАНДАНТ НА ЕДИНИЦА ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ЗАДАЧИ ВО ОДДЕЛ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ПОЛИЦИСКИ ОПЕРАЦИИ во Биро за јавна безбедност

МИТКО ДАНЕВСКИ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК КОМАНДАНТ на ЕДИНИЦА ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ЗАДАЧИ во ОДДЕЛ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ПОЛИЦИСКИ ОПЕРАЦИИ во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

10. АЛЕКСАНДАР ЈАНЕВ – се именува на работно место НАЧАЛНИК на ОДДЕЛ ЗА СУЗБИВАЊЕ НА ОРГАНИЗИРАН И СЕРИОЗЕН КРИМИНАЛ во Биро за јавна безбедност

ЛАЗО ВЕЛКОВСКИ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НАЧАЛНИК на ОДДЕЛ ЗА СУЗБИВАЊЕ НА ОРГАНИЗИРАН И СЕРИОЗЕН КРИМИНАЛ во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

11. ВАСКО НАУМОВСКИ – се именува на работно место НАЧАЛНИК на ЕДИНИЦА ЗА ИНТЕРВЕНТНА ПОЛИЦИЈА во Сектор за внатрешни работи СКОПЈЕ во Биро за јавна безбедност

ПРИМИСЛАВ ДИМОВСКИ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НАЧАЛНИК на ЕДИНИЦА ЗА ИНТЕРВЕНТНА ПОЛИЦИЈА во СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – СКОПЈЕ во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

12. РИСТО СТАВРЕВСКИ – се именува на работно место НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ -СКОПЈЕ во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ

ТОНИ ЈАКИМОВСКИ се именува за ДОПОЛНИТЕЛЕН ЗАМЕНИК НАЧАЛНИК на СЕКТОР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – СКОПЈЕ во БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ