24 ноември 2019

Над 150 казни за возење под дејство на алкохол и други прекршоци

 
 На 23/24.11.2019 во периодот од 22.00 до 04.00 часот, на територијата на град Скопје, Одделението за безбедност на патниот сообраќај во содејство со полициски службеници од други сектори и Мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата при Министерството за внатрешни работи, спроведоа акциска контрола во патниот сообраќај за откривање на возачи кои управувале возила под дејство на алкохол.

Притоа, санкционирани се 100 возачи, кај кои било утврдено присуство на алкохол. Откриени се и 51 останат прекршок за што се изречени соодветни санкции.