20 ноември 2019

СВР Битола го одбележа Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

 

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди на 20 .11.2019 година  во Средното сообраќајно училиште „Таки Даскалот“ во Битола се одржа предавање на кое присуствуваа учениците од четврта година од ова училиште, претставници од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, заедно со полициски службеници од  Отсекот за превенција и Полициската станица за безбедност на патниот сообраќај при СВР Битола и портпаролот на СВР Битола.

Предавањето за присутните го одржаа претставници од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата на Република Северна Македонија.