17 ноември 2019

Спроведена републичка акциска контрола за откривање на возачи кои управувале со возила под дејство на алкохол

 На 16/17.11.2019 во периодот од 22.00 до 04.00 часот, Одделенијата за безбедност на патниот сообраќај во сите Сектори за внатрешни работи и Мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата при Министерството за внатрешни работи, спроведоа републичка акциска контрола за откривање на возачи кои управувале со возила под дејство на алкохол.

Притоа, санкционирани се 203 возачи кај кои било утврдено присуство на алкохол. Откриени се и 213останати прекршоци за кои се издадени соодветни санкции.