Изгубено културно наследство

Препораки што можат да помогнат во случаи на исчезнати лица
 • Доколку некое лице исчезне, контактирајте ги сите кои би можеле да го знаат местото на престој на исчезнатото лице.
 • Соработувајте со полицијата, дајте ги сите информации за пријателите и роднините на исчезнатото лице, местата кои често ги посетува, здравствената состојба или начин на однесување во блиското минато
 • Споделете ги карактеристичните размислувања на исчезнатото лице, неговите видувања за идни планови
 • Не сокривајте информации од полицијата, бидете достапни - Обезбедете фотографија и дозволете и на полицијата да ја сподели со јавноста.
 • Обратете се во најблиската полициска станица, полицискиот службеник за прифат или инспекторот по потраги ќе ги земе сите податоци кои се потребни
 •  Водете грижа за лицата кои имаат здравствени проблеми и страдаат од болести заради кои ја губат способноста за осознавање, не ги оставајте без придружба и надзор.
 • img

  Воскресение на Лазар

    

 • img

  Крунисување на Богородица

       

 • img

  Свети Јован Богослов

     

 • img

  Богородица со дете и светци

   

   

 • img

  Златна обетка

       

 • img

  Златна обетка

       

 • img

  Пар златни обетки

     

 • img

  Слегување во пеколот

       

 • img

  Неколку светци

    

 • img

  Свети Никола 3

       

 • img

  Исус Христос

          

 • img

  Обетка во форма на лав

          

 • img

  Свети Јован Крстител

      

 • img

  Диадема

       

 • img

  Распнување

          

 • img

  Исус со книга

        

 • img

  Собир на анѓели

   Собир на анѓели

 • img

  Антимини

   Антимини

 • img

  Богородица и дете 2

   

 • img

  Богородица и дете

    

 • img

  Богородица

           

 • img

  Свети Никола 2

          

 • img

  Свети Никола 1

            

 • img

  Свети Трифун

              

 • img

  Преображение на Господ Исус Христос

           

 • img

  св. Јован Крстител

  св. Јован Крстител

 • img

  Вознесение на Илија

   Вознесение на Илија

 • img

  Исус Христос, 1б, истата од 1а само од другата страна

   Исус Христос, 1б, истата од 1а само од другата страна

 • img

  св. Димитриј

  св. Димитриј

 • img

  Исус Христос, 1а

  Исус Христос, 1а

 • img

  Двери

  Двери

 • img

  Богородица со Христос

  Богородица со Христос

 • img

  Богородица со Христос, од друга страна на дрвото

  Богородица со Христос, од друга страна на дрвото – иконата

 • img

  Богородица со Христос и двајца светители

  Богородица со Христос и двајца светители

 • img

  Св. Архангел Михаил, северна врата

  Св. Архангел Михаил, северна врата

 • img

  Воведение на пресвета Богородица

  Воведение на пресвета Богородица

 • img

  св. Петар и Павле

  св. Петар и Павле