Исчезнати

Препораки што можат да помогнат во случаи на исчезнати лица
 • Доколку некое лице исчезне, контактирајте ги сите кои би можеле да го знаат местото на престој на исчезнатото лице.
 • Соработувајте со полицијата, дајте ги сите информации за пријателите и роднините на исчезнатото лице, местата кои често ги посетува, здравствената состојба или начин на однесување во блиското минато
 • Споделете ги карактеристичните размислувања на исчезнатото лице, неговите видувања за идни планови
 • Не сокривајте информации од полицијата, бидете достапни - Обезбедете фотографија и дозволете и на полицијата да ја сподели со јавноста.
 • Обратете се во најблиската полициска станица, полицискиот службеник за прифат или инспекторот по потраги ќе ги земе сите податоци кои се потребни
 •  Водете грижа за лицата кои имаат здравствени проблеми и страдаат од болести заради кои ја губат способноста за осознавање, не ги оставајте без придружба и надзор.
 • img

  Бочвароски Ристе

  БОЧВАРОСКИ РИСТЕ татко Зоран мајка Горица род.18.04.1975 год. во Скопје, со живеалиште во нас. Аеродром Скопје.
  Исчезнат на 11.01.2023 год. околу 22 часот, откако излегол од дома. Опис: висина 190 см, тежина 90 кг, коса смеѓа , очи кафени. Облечен во тренерки сива боја марка„ Хумел“, сив дуксер, црна јакна и патики. Со себе носи клуч од домот.
   

 • img

  Граоркоски Косто

  ГРАОРКОСКИ КОСТО татко Велимир мајка Илина род.30.09.1951 год. во с.Галичник општина Маврово и Ростуше, со живеалиште во Скопје.
  Исчезнат на 23.01.2023 год. во попладневните часови, откако излегол од дома до најблиската колонијална продавница во нас.Тафталиџе 2.
  Опис: висина 175 см, тежина 70 кг, коса кратка седа, очи зелени. Облечен во планинарска јакна со капуљача, зелена боја, панталони кафени, кондури планинарски зелени.
   

 • img

  Плескоњиќ Роберт

   

  ПЛЕСКОЊИЌ РОБЕРТ татко НН, мајка Бранка род.29.07.1960 год. во Скопје каде и живее.

  Исчезнат на 05.01.2022 год. во општина Аеродром-Скопје.

  Опис: висина 170 см, тежина 55 кг, коса бела, очи кафеави, заби нема. Невработен.Има заболување на срцето.

 • img

  Виолета Крстевска – Јаневска

   

  Виолета Крстевска – Јаневска татко Павле, родена 02.08.1961 година во Скопје каде и живее во Општина Кисела Вода на ул. Славка Динкова  бр. 44А. Исчезната е на ден 22.03.2022 година. Опис: Висока 166см 52кг. црвена коса малку побелена, зелени очи и со израсток на десна страна до устата. Облечена во црн капут, тегет тренерки, тегет дуксер и црни чевли.       

 • img

  Иванова Рада

   


  Иванова Рада татко Веселин родена 08.04.1938 година во с.Главовица, Кочани, а живее во с. Видовиште, ул.Стоимен Ангелов бр.46, општина Зрновци. Исчезната на 03.03.2022 год. од с.Волково, Скопје.

  Висока е околу 160 сантиметри, слаба развиеност, коса бела,очи црни.Облечена во џемпер вишна боја, плави тренерки, носи шамија на главата.Лицето има деменција, а се движи искривено со помош на штаки.

 • img

  Џoбески Петар

    ЏОБЕСКИ ПЕТАР татко Стојо роден 18.08.2011 година во Прилеп каде и живее на ул.Врањска бр.28. Исчезнат на 25.02.2022 год. во с.Врпско, Прилеп.

  Висок е околу 140 сантиметри, проценета тежина 35 килограми, коса плава,очи црни. Облечен во тренерки, тенко блузиче, џакет и детски чизми .Лицето е со ментална попреченост.

   

   

 • img

  STAUB Ernst-Volker

   

   

  STAUB Ernst-Volker род.30.10.1954 год. во Хамбург – С.Р.Германија. Висина 183 см. Очи плави ,Има две лузни од изгореници во пределот на грбот.

  Се бара по распишани Меѓународни потерници бр.1993/27493, 1991/15958 и 1994/12066 под истрага за сторено кривично дело„Тероризам и насилни деликти“ казниво согласно кривичниот закон на С.Р Германија.

   

  МЕЃУНАРОДНА ПОТЕРНИЦА

 • img

  Милев Никола

  MИЛЕВ НИКОЛAроден 19.02.1994 година   .

  Исчезнат на 18.11.2021 година во Струмица

 • img

  Љумани Исљам

    ЉУМАНИ ИСЉАМ

    роден 19.02.1992година

  Исчезнат на 21.03.2021г. во с.Крани - Ресен

                                                          

 • img

  Идиќ Елиф

  Идиќ Елиф од татко Едиф мајка Сабина родена 24.07.2015 год. во Куманово каде и живее. Исчезната на 25.08.2022 год. од домот на нејзината мајка во Куманово. Висина 100 см, тежина 23 кг. Со кратка кафена коса и кафени очи.

   

 • img

  Сабединовска Сабина

  Сабединовска Сабина од татко Дестан мајка Балкза родена 24.06.1990 година во Куманово, каде и живее. Исчезната на 25.08.2022 год. од својот дом во Куманово. Висина 165 см, тежина 55 кг. Со долга црна коса и кафени очи.  

 • img

  Костовски Крсто

   Костовски Крсто
   род.17.11.1937 година
   Исчезнат на 01.09.2020г. во Скопје.

 • img

  Марија Брзакова

   БРЗАКОВА МАРИЈА   родена 05.04.1991г.

  Исчезната на 18.01.2020г. од с.Босилово - Струмица

 • img

  Тодоровска Цветанка

   Тодоровска Цветанка род.11.04.1933г

   исчезната на ден 24.03.2015г во Велес

 • img

  Стојанов Ангел

  Стојанов Ангел  род. 31.03.1987г

  исчезнат на ден 07.03.2012г во Велес

    

 • img

  Зекирова Елвида

   Зекирова Елвида род.06.03.1939г

 • img

  Атанасов Борис

   Атанасов Борис род 24.01.1943г

  исчезнат на ден 10.06.2014г во Велес

   

 • img

  Арсоска Ицана

   Арсоска Ицана  род. 10.04.1964г

  исчезната на ден 22.03.2012г во Велес

 • img

  Ќимов Кирил

  Ќимов Кирил род. 31.12.01.1949г

  исчезнат на ден 22.09.2014г во Велес

 • img

  БОЖИНОВ СТОЈЧО

  БОЖИНОВ СТОЈЧО

  род.02.04.1959г. во Кочани, каде и живее.

  Исчезнат на 30.03.2018година

 • img

  СЕРАФИМОВ САШКО

     СЕРАФИМОВ САШКО

     од.29.04.1976г. живее во с. Оризари - Кочани.

    Исчезнат на 01.02.2017

 • img

  ПЕТРОВ ПЕРО

  ПЕТРОВ ПЕРО

  род.02.07.1973г во Кочани, каде и живее.

   Исчезнат на 26.08.2011година

 • img

  БОГАТИНОВ СПАСО

   БОГАТИНОВ СПАСО
  роден 11.05.1943 во с.Сопот Свети Николе каде и живее

 • img

  ИЛИЈЕВСКИ СЛОБОДАН

   ИЛИЈЕВСКИ СЛОБОДАН

  род.24.08.1963г. во Куманово

  Исчезнат на 01.09.2015година 

 • img

  ЕМРУЛИ СЕДАТ

   ЕМРУЛИ СЕДАТ

   род.25.11.1986г.

   живее во с.Сенокос Гостивар

 • img

  ДИМИТРИЕВСКИ РУСОМИР

   ДИМИТРИЕВСКИ РУСОМИР

  род.03.06.1936г. во с. Бељаковце-

  Куманово каде и живее.

 • img

  АЛЕКСИЕСКИ РИСТЕ

   АЛЕКСИЕСКИ РИСТЕ

   род.29.01.1968г. живее во

  с. Мешеишта – Охрид.

 • img

  ГЕОРГИЕВА ЛИЉАНА

   ГЕОРГИЕВА ЛИЉАНА

  род.01.09.1959г во Берово каде и живее.

 • img

  ЈАНКОВ ЃОРЃИ

   ЈАНКОВ ЃОРЃИ                               

  род.15.11.1941г. живее на ул.Едвард Кардељ бр.4а-3 Кавадарци

 • img

  ЧОЛЕВСКИ БЛАГОЈ

  ЧОЛЕВСКИ БЛАГОЈ

   род.23.03.1978г. во Битола каде и живее.

 • img

  ЈОВАНОВСКИ АЦО

   ЈОВАНОВСКИ АЦО

  роден 02.03.1970 во с.Саса Делчево каде и живее

 • img

  МАРИНА АРСОВА


  род.06.11.1983година во Кочани,
  со адреса на живеење на ул. Бул.ЈНА бр.13/7 во Штип
  Исчезната на ден 29.12.2015година

   

 • img

  ВЕЛКОСКИ БЛАГОЈA

   

  род.13.10.1954г. во Прилеп, каде и живее.

  Исчезнат на 25.01.2014година

 • img

  РИСТОВСКА ОЛГA

   РИСТОВСКА ОЛГA

  род.21.03.1941г.

  живее во с.Кркља- К.Паланка

  Исчезната на27.03.2013година
   

 • img

  ПРОДАНСКИ ГЛИГОР

  ПРОДАНСКИ ГЛИГОР

  род.08.03.1964г.

   живее во Радовиш

  Исчезнат на 29.06.2016година  
   

 • img

  НИКОЛОВ АЦО

    НИКОЛОВ АЦО


   род.26.01.1968г , 

  живее на ул Добри Даскалов бр.17 Кавадарци

   Исчезнат на 07.03.2014г.
   

 • img

  МУСТАФАИ УМЕР

   МУСТАФАИ УМЕР
    род.05.06.1935г
    живее во с. Биџево Струга
    Исчезнат на 15.07.2016година

 • img

  МИТРОВСКА ДУШАНКA

  МИТРОВСКА ДУШАНКA

  род.17.03.1945г. во Куманово, каде и живее.
   

  Исчезната на 27.08.2016година
   

 • img

  KОЛЕВ ПАВЛЕ

    KОЛЕВ ПАВЛЕ
    род.18.06.1943г.
    ивее на ул .М.Џ.Џикот бр.93 Кавадарци
    Исчезнат на 17.01.2012година
   

 • img

  КАДРИЈА ЗЕЌАВЕТЕ

   КАДРИЈА ЗЕЌАВЕТЕ

     род.23.04.1997г. во Куманово, каде и живее.

  Исчезната на 13.03.2015година                                             

   

                            

 • img

  АНДОНОВА ЉУБИЦА

   АНДОНОВА ЉУБИЦА

   род.01.03.1933г. живее во с. Оризари – Кочани

  Исчезната на 28.02.2017година

 • img

  ГЕРАСИМОВСКА БИСЕРА

  ГЕРАСИМОВСКА БИСЕРА

  ГЕРАСИМОВСКА БИСЕРА  т.Владимир м.Гордана

  роден 11.07.1999 година  - Скопје

  живее  во Скопје -  ул „Воин Драшкоци“25 А

  исчезната 15.07.2014

 • img

  КАКРУКИ ЕМЕЛ

  КАКРУКИ ЕМЕЛ   т. Суљеман м.Атифа

  роден 13.03.1975 година  - Скопје

  живее  Емин Дураку 1/4-15

  исчезната 22.10.2015

 • img

  ГОРАН АТАНАСОВ

   

  ГОРАН АТАНАСОВ т.Страшо м.Стојна

  роден 10.06.1978 година  - Скопје

  живее  во Скопје -  бул „Авној“22-34

  исчезнат 26.06.2012

 • img

  АЛИЛИ СЕЈДУЛА

  АЛИЛИ СЕЈДУЛА   т. Нуи м.Фете

  роден 13.06.1976 година  - Скопје

  живее  Дижонска 006б

  исчезнат 12.07.2014

 • img

  КУРТИШ АРИФЕ

  КУРТИШ АРИФЕ  т.Осман м.Мефере

  роден 07.01.1998 година  - Скопје

  живее  во Студеничани  -  ул 1Б бр 12

  исчезната 05.11.2017

 • img

  МИТРЕВСКИ САШО

  МИТРЕВСКИ САШО т. Панто м.Ангелина

  родена 30.11.1973 година  - Скопје

  живее  Владимир Комаров 14/4-1

  исчезнат 15.12.2011

 • img

  ГЕОРГИЕВ ДРАГАН

  ГЕОРГИЕВ ДРАГАН  т.Бранко м.Јелена

  роден 21.11.1953 година - Ниш

  живее - Скопје ул.Фрањо Клуз 24-2

  исчезнат 30.06.2014

 • img

  РАИМИ ЕДОН

   РАИМИ ЕДОН

  19.06.1988 година Скопје
  исчезнат  2018 година

   

 • img

  ФЕЈЗУЛА ЕЛИФ

  ФЕЈЗУЛА ЕЛИФ

  28.03.2015 година Скопје
  исчезната  2016 година

   

 • img

  РАИМИ РЕЏЕП

   

  РАИМИ РЕЏЕП  т.Шабан м.Зевади

  роден 01.04.1945 година  - Бујановац

  живее  во Скопје -  ул „Ресенска“10/2-2

   исчезнат 26.08.2014

 • img

  ПАЛАСКОВ ОРДЕ

   ПАЛАСКОВ ОРДЕ   т.Благоја м.Ленка

  р.16.08.1973 година Скопје
  ул.Хо Ши Мин бр.41/б
  исчезнат на 24.08.2018 год.

   

 • img

  Мишев Петре

            Мишев Петре  род. 11.02.1947г

        исчезнат на ден 30.10.2009г во Велес

   

 • img

  Митковски Стојан

      Митковски Стојан род.23.05.1954г

      Исчезнат 03.08.2004 - Велес

      

 • img

  Зеќир Имероски

  Зекир Имероски, т.Азем род.01.07.1940 г. во с.Лисицани,
  на 05.11.2015 г. во ПС Кичево лицето е пријавено за исчезнато од 03.11.2015 г. околу 18,00 часот во Кичево.
  Личен опис: Лицето е на возраст околу 75 г. висина 160 см, средно развиен, облечен во темно сивкасто палто, темно сини платнени пантолони, црвена блуза, црни кондури и зелена плетена капа на главата. Лицето е со нарушено здравје !

 • img

  Џеладини Ренат

  Џеладини Ренат роден 11.08.1999 г. во Куманово каде и живее. Опис: Висок 165см, со кратка црна коса,облечен во црна маица, долни црни тренерки и зелени гумени чизми. Исчезнат на 09.08.2014 г. во Куманово.

   

   

 • img

  Мирсада Хелдовиќ

  Родена 18.02.2005 година од т.Насер м. Бајрамша во Куманово каде и живеела на ул.Октомвриска револуција бб.Во моментот на исчезнувањето на 12.04.2010 година била облечена црвена блуза,сини фармерки и црни патики.

 • img

  Митат Ибраими

  Роден 01.10.2002 година од т.Селајдин м.Јелдзе во с.Средно Коњари – Скопје каде и живеел.Во моментот на исчезнување на 19.03.2010 година бил облечен во горна зелена тренерка,плави фармерки и кафеави чизми.

 • img

  Дане Мемеди

  Роден 04.12.2005 година од т.Драган м. Марина во Куманово каде и живеел на ул.Средорек бр.114. Во моментот на исчезнување на 27.03.2010 година бил облечен во бели сомотски пантолани и шарен дуксер.

 • img

  Веле Дојчиновски

  Веле Дојчиновски роден 06.03.1960 година во с.Тресонче а живеел во с.Ростуше Гостивар. Опис: висок 175см, црна коса. Исчезнат на 25.04.1992 година

 • img

  Џелал Весели

  Џелал Весели роден 20.07.1958 гопдина во с.Беловиште Гостивар каде и живеел. Опис: висок 170см , црна коса, ментално болен. Исчезнат на 21.04.2007 година во Гостивар.

 • img

  Џелил Османи

  Џелил Османи роден 01.07.1984 година во с.Дуф Гостивар каде и живеел. Опис: висок 175см, кафена коса. Исчезнат на 03.07.2001г. во Гостивар

 • img

  Салиу Саљи

  Саљи Салиу роден 01.06.1947 година во с.Ларце Тетово каде и живеел. Опис: висок 165см, кафени очи, и кафена коса. Исчезнат на 23.10.1999г. во Тетово.

 • img

  Зибери Абдилбари

  Зибери Абдилбари род.07.12.1954 година во Тетово каде и живеел. Опис: висок 165см, црна коса, ментално болен.Исчезнат на 20.10.2005 година во Тетово.

 • img

  Бети Грнчаровска

  Бети Грнчаровска родена 21.01.1968 година во Тетово каде и живеела. Опис: висока 175см., црна коса, протеза на заби. Исчезната на 12.08.2007г. во Скопје

 • img

  Вељко Стојановски

  Стојановски Вељко роден 02.04.1951 година во Скопје каде и живеел. Опис: висок 175см; смеѓа коса. Исчезнат на 28.04.2010 година во с.Вратница Тетово.